zaterdag 3 januari 2009

Recept: Drie-in-de-pan

Alleen de naam al klinkt leuk, drie-in-de-pan. Een soort van pannenkoekjes als toetje, echt lekker.

Ingrediƫnten:
200 gram bloem
4 gram zout
10 gram gist
250 ml lauwe melk
75 gram rozijnen
boter
olie

Bereidingswijze:
Maak een gistbeslag met 200 gram bloem, 4 gram zout, 10 gram gist en 250 ml lauwe melk. Roer het beslag goed door elkaar en laat het op een warme plaats een uur rijzen. Roer dan de rozijnen door het beslag. Maak boter en de olie heet en bak de drie-in-de-pan. Om een mooie ronde vorm te krijgen, laat je het beslag over de punt van een lepel in de pan lopen. Bestrooi de drie-in-de-pan voor het opdienen eventueel met kaneel en/of suiker.

2 opmerkingen:

Gabriella zei

Hoi, hoi,

Vanaf juni 2008 wordt er elke maand een foodblog - event georganiseerd voor de Nederlandstalige foodblogs. Elke maand worden er meer en meer bloggers betrokken en worden er nog meer recepten gepubliceerd.

Wil je graag meedoen? Kijk dan hier: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/02/9de-foodblog-event-de-culinaire-reis.html

Groetjes,

Gabriella

Femke zei

Wat leuk dit recept !
Mij moeder maakte dit vroeger altijd! Maar weinig mensen kennen het volgens mij, het is iig minder bekend dan wentelteeftjes. Ook al zo'n goede jeugdherinnering. Ik ga het recept binnenkort zeker maken !
Groetjes Femke
http://excellent-eten.nl