Elke dag posten is wat hoog gegrepen, waar moet je de tijd vandaan halen?
Wat is Stimp-Stamp?
Gekookte en gestampte aardappelen met uitgebakken spekjes en rauwe andijvie. Het heeft een oorsprong in de Betuwe en wordt zowel 's winters als zomers gegeten.
Ingrediënten:
200 gram in dobbelsteentjes gesneden mager rookspek
aardappelen
zout
500 gram andijvie
300 ml melk
aroma
peper
Bereidingswijze
Bak de spek op heel laag vuur uit. Snij de aardappelen in stukken (kookboek schrijft niet voor of de aardappels geschild moeten worden) en zet de aardappelen op met zout en weinig water. Was de andijvie goed en snij de andijvie in reepjes. Verhit de melk. Stamp de aardappelen fijn en roer de melk en het spekvet door de stimp-stamp. Breng de stamppot op smaak met zout, aroma en peper. Geef de spekjes er apart bij.
Bron: keukenverhalen, sheef.eu
dinsdag 25 november 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
het heet volgens mij snip snap.
Een reactie posten