donderdag 27 november 2008

Recept: Erwtensoep

Eigenlijk mag dit recept volgens 'Kookboek voor Iedere Dag' pas in week 3 gemaakt worden. Maar het is koud dus wat let me, en wie wil nou niet een echt ouderwets recept voor erwtensoep! Volgens mij mis ik in dit recept wel de schenkels/ karbonades die mijn oma er altijd in deed.

Ingrediƫnten:
750 gram spliterwten
150 gram dobbelsteentjes mager rookspek
20 gram vet
2 uien
3 preien
1 selderijknol
1 bos selderijgroen
3 aardappelen
8 bouillonblokjes
300 gram rookworst
zout
peper
aroma
selderijzout

Bereidingswijze:
Was de spliterwten. Breng 2 liter water aan de kook en week hierin de erwten ongeveer 2 uur. Bak de dobbelsteentjes mager rookspek in het vet uit. Maak de groenten schoon en snij alles fijn. Smoor de groenten in het vet. Schil de aardappelen en snijd het in blokjes. Doe de aardappels, groenten, rookspek, 8 bouillonblokjes, geweekte erwten in de pan en kook de erwten gaar in 45 minuten. Stamp de inhoud van de pan en voeg zoveel kokend water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Laat de rookworst nog 10 minuten mee trekken in de soep. Breng de soep op smaak met zout, peper, aroma en selderijzout.

Geen opmerkingen: