zaterdag 29 november 2008

Recept: Rijst met Kerrie

Recepten herschrijven voor het blog neemt best veel tijd in beslag. Helemaal als je doordeweeks andere dingen te doen hebt en daardoor weinig tijd hebt voor het blog.

Ingrediƫnten:
gaar rundvlees
40 gram boter
2 gesnipperde uien
2 theelepels kerrie
1/2 jusblokje
zout
aroma

1 eetlepel boter
1/2 gesnipperde ui
800 ml bouillon van 2 blokjes
400 gram droogkokende rijst

Bereidingswijze:
Snij het vlees in dobbelsteentjes. Smelt de boter en fruit hierin de 2 uien met kerrie. Voeg het vlees toe en het met water aangelengde jusblokje. Breng op smaak met zout en aroma. Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur 30 minuten sudderen

Smelt de boter en voeg de 1/2 ui toe en na enkele minuten de bouillon. Roer, als de bouillon kookt, de rijst in de pan en blijf roeren tot de bouillon weer kookt. Laat het op laag vuur in 25 tot 30 minuten gaar worden.

Schraap de inhoud van rijstpan in de vleespan en schep alles voorzichtig doorelkaar. Proef of de smaak van de kerrierijst nog verbeterd kan worden met kerrie, aroma (soja) en zout kan worden verbeterd.

Geen opmerkingen: