woensdag 19 november 2008

Kookboek voor iedere dag

Misschien ken je het boek van blogster Julie Powell al, en anders moet je het beslist eens lezen. In 2002 startte Julie Powell met bloggen over gerechten wat zij maakte uit een kookboek wat ze bij haar moeder had gevonden. Uiteindelijk heeft ze al in verschillende talen haar boek 'Julie & Julia' uitgegeven. Lukt het om te leren koken uit oude kookboeken? Kan je alles wel vinden, zijn de bereidingswijzes niet hopeloos verouderd? Of is het nog wel verantwoord om het te eten tegenwoordig? Er zijn nu zoveel voedingsregels bedacht om zo verantwoordelijk om te gaan met je eigen gezondheid. Durf je nog wel een klont roomboter te gebruiken terwijl je weet dat het hopeloos rondom je dijen gaat ophopen, want tja die beweging schiet er elke dag weer bij in. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of koken uit 'oude' kookboeken in deze tijd nog wel kan. Ergens op zolder bij mijn moeder vond ik nog een kookboek wat zij heeft gekregen bij het afscheid van de huishoudschool 'Kookboek voor iedere dag' van C.H. van Donselaar-Dijksterhuis. Een boek wat al ruim 40 jaar geleden is uitgegeven. Zou het een leuk project kunnen zijn?

Geen opmerkingen: