zaterdag 29 november 2008

Recept: Hartige Macaroni

Vorige week was ik op zoektocht naar de plokworst. Helaas heb ik voor het onderstaande recept geen plokworst kunnen vinden dus is het boerenmetworst geworden. Dit mocht ook volgens het recept. Trouwens hartige macaroni is voor dit kookboek best revolutionair. Tegenwoordig kennen we allerlei pastasoorten zoals tagliatelle, rotelle, penne en fusilli. Vroeger kende men maar 1 soort pasta 'macaroni' oftewel elleboogjes. De macaroni werd bij voorkeur gegeten met smac of blikboterhamworst met gefruite uitjes (uit een zakje) en een blikje tomatenpuree erdoor. Weinig spannends dus. In dit recept wordt zelfs groenten gebruikt, echt revolutionair voor de jaren 50/60, en zowaar een eenpansgerecht, weinig afwas dus!

Ingrediƫnten:
50 gram boter
50 gram fijngesneden boerenmetworst (of plokworst)
2 dunne preien
200 gram schone spruitjes
geknipt selderijgroen
1 liter bouillon van 5 bouillonblokjes
1/2 blikje tomatenpuree
500 gram macaroni (elleboogjes)
zout
aroma
peper

Bereidingswijze:
Smelt de boter en bak hierin de boerenmetworst. Maak de prei schoon en snij in stukjes van 2 centimeter. Doe de prei, spruitjes en selderij in de panen schenk hierop de bouillon en voeg ook de tomatenpuree toe. Zodra het geheel kookt voeg je de macaroni toe. Roer alles goed door elkaar en laat het in 20 minuten op laag vuur gaar worden. Voeg naar smaak zout, peper en aroma toe.

Geen opmerkingen: