vrijdag 19 december 2008

Kerstmenu Eerste Kerstdag

Een uitbundig menu is het kerstmenu uit 'Kookboek voor iedere dag' niet, of het boek is echt bedoeld voor de doelgroep die de hand op de knip moest houden. Maar dat wordt niet expliciet uitgelegd in het vooraf van dit boek. Hierbij dan het menu voor eerste kerstdag:

Gevuld Ei
Ingrediënten:
2 eieren
1 eetlepel boter
1 eetlepel tomatenpuree
zout
aroma
peper
blaadjes sla
toast

Bereidingswijze:
Kook de eieren 10 minuten. Snij de eieren overlangs doormidden. Haal de eidooiers eruit en prak dit fijn. Voeg 1 eetlepel zachte boter, tomatenpuree, zout, aroma en peper toe. Doe de vulling terug in de eiwitten en werk dit met een vork netjes bij. Zet de eieren op sla en presenteer er toastjes bij.

Konijn
Ingrediënten:
1 konijn van 1 kilo
zout
100 gram boter

Bereidingswijze:
Bestel de konijn in stukken gesneden. Zout het konijn. Verwarm de boter en bak het vlees onder af en toe keren in 1 1/2 gaar en bruin.

Witlof
Ingrediënten:
800 gram witlof
zout
boter
20 gram boter
20 gram bloem
200 ml melk
nootmuskaat

Bereidingswijze:
Was, snij en was de witlof. Zet de groente op met weinig water en zout. Maak vervolgens de groentesaus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg de melk toe en blijf goed roeren. Breng op smaak met nootmuskaat. Druk de witlof goed uit. Meng de saus door de witlof.

Aardbeien met slagroom
Ingrediënten:
1 doosje bevroren aardbeien
125 ml slagroom
suiker

Bereidingswijze:
Laat de aardbeien ontdooien. Klop de slagroom met iets suiker stijf. Spuit de slagroom op en om de vruchten.

2 opmerkingen:

John en Yvonne zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
John en Yvonne zei

Goedemorgen!
Gisteren werd ik in mijn email verrast met het kerstmenu 2008 van Herman Boer!

Dus mocht je hier nog niet genoeg inspiratie hebben gevonden, kijk dan eens op www.etenenwijn.nl

Echt leuk!
groetjes, Yvonne & John