vrijdag 19 december 2008

Kerstmenu tweede kerstdag

Op tweede kerstdag presenteert 'Kookboek voor iedere dag' een alledaags menu (op de varkenshaas na).

Paddestoelen:
Ingrediënten:
2 eieren
1 bevroren tomaat
30 gram boter
30 gram geraspte pikante kaas
enkele blaadjes sla
slasaus

Bereidingswijze:
Kook de eieren 7 minuten. Overspoel de eieren vervolgens met koud water. Pel en snij het stompe eind een stukje af zodat de eieren stevig staan. Was en droog de sla en leg dit op een schaaltje. Snij de tomaat overlangs doormidden, verwijder met een lepeltje het zaad en de zaadlijsten. Roer de boter met de geraspte kaas en vul hiermee voor 2/3 de tomaathelften. Zet de eieren op de sla en op elk ei een tomaatkapje. Snipper de afgesneden eiwitstukjes fijn en leg de snippers op de rode kapjes. Presenteer slasaus bij de 'paddestoelen'

Varkenshaasje
Ingrediënten:
200 gram varkenshaas
zout
boter

Bereidingswijze:
Zout de varkenshaas, verwarm de boter en bak de varkenshaas langzaam gaar en rondom bruin.

Bloemkool
Ingrediënten:
1 bloemkool
zout
20 gram boter
20 gram bloem
nootmuskaat

Bereidingswijze:
Zet de bloemkool op met zout en weinig water en kook het gaar. Maak vervolgens de groentesaus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg de melk toe en blijf goed roeren. Breng op smaak met nootmuskaat. Laat de bloemkool uitlekken. Leg de bloemkool in een schaal en giet de saus over de bloemkool.

Geen opmerkingen: