zondag 7 december 2008

Recept: Karnemelkse Pap

Volgens 'Kookboek voor iedere dag' heet deze pap 'karnemelkse pap' maar er zijn meerdere varianten er van. Te weten de karnemelkse bloempap en de karnemelkse gortpap. De variant die in 'Kookboek voor iedere dag' staat is de karnemelkse bloempap.

Wat is het?
Karnemelkse pap is een oud Hollands nagerecht gemaakt van karnemelk en bloem. De pap hoort warm gegeten te worden en je serveert er stroop of suiker bij. In het noorden van Nederland wordt karnemelkse pap 'zoepenbrij' genoemd. Zoepen staat voor karnemelk en brij voor pap.

Ingrediƫnten:
30 gram boter
30 gram bloem
500 ml karnemelk
basterdsuiker of stroop

Bereidingswijze:
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg met kleine beetjes de karnemelk toe en blijf ondertussen goed roeren zodat het niet schift en geen klontjes krijgt. Laat de pap heel kort koken. Zoet de pap met de basterdsuiker of stroop of serveer dit er apart bij.

Bron: wikipedia.nl

Geen opmerkingen: