zondag 14 december 2008

Recept: Warme Aardappelsla

Ingrediƫnten:
aardappels
zout
100 gram fijngesneden rookspek
80 gram boter
2 in dunne plakken gesneden uien
2 eetlepels slaolie
zout
aroma
peper
mosterd
1 bosje geknipte peterselie
4 augurken
3 eetlepels azijn
100 gram fijngesneden ham

Bereidingswijze:
Schil de aardappels, snijd ze overlangs door en kook de aardappels gaar. Bak de spek in een pan uit. Houd de spek apart. Doe boter in een andere pan en bak de uien langzaam goudgeel. Doe ondertussen de slaolie in een kommetje, voeg hierbij zout, aroma, peper, mosterd, peterselie, augurk en azijn toe. Verdeel de aardappels met 2 messen in niet te kleine stukken. Schep het oliemengsel over de aardappels. Roer de ham door de uien. Doe de helft van de aardappels in een schaal. Leg hierop het spek, uien en ham en schep hierop de rest van de aardappels. Schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer de aardappelsla zo warm mogelijk.

Geen opmerkingen: