dinsdag 2 december 2008

Recept: Gekruide Kool

Jemig, vandaag een recept voor gekruide kool, alleen welke kool, dat vermeld het recept niet. Dit is een onvolkomenheid wat vaker voorkomt in 'Kookboek voor Iedere Dag'. Dan zelf maar een kool soort verzinnen wat in dit recept past, spitskool of witte kool denk ik zelf. Ik kies dan zelf voor de spitskool, door zijn grappige vorm. Dit recept lijkt me qua hoeveelheden ietwat weinig dus dat wordt ook wat improviseren met het recept.

Ingrediënten:
50 gram spitskool
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel kerrie
bloem
aroma
peper

dubbele hoeveelheid aardappelen
zout

Bereidingswijze:
Snij en was de kool en kook deze in 25 minuten met weinig water en zout. Zet de aardappelen op. Roer het blikje tomatenpuree en de kerrie door de kool. Voeg zoveel bloem toe tot de kool smeuïg is. Voeg aroma (lees zout) en peper toe naar smaak. Serveer de kool met de gekookte aardappelen.

Geen opmerkingen: