zondag 7 december 2008

Recept: Caramel Vla

Geen caramel vla van Campina, Melkunie of Friesche Vlag maar gewoon helemaal zelf gemaakt! Dat dit ook gewoon zo makkelijk te maken is verbaasde me.

Ingrediënten:
40 gram boter
75 gram suiker
500 ml melk
20 gram maïzena

Bereidingswijze:
Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Laat de suiker onder af en toe omschudden langzaam kastanjebruin worden. Dek de pan bijna geheel af en voeg een scheutje water toe (suiker is erg heet, en het gaat goed spetteren, daarom is een plantengieter handig). Laat de suiker helemaal oplossen. Voeg vervolgens 375 ml melk toe en laat het geheel aan de kook komen. Roer met de rest van de melk de maïzena tot een glad papje. Bind hiermee de 'caramelmelk'. Laat de vla onder geregeld roeren goed afkoelen.

Geen opmerkingen: